Recensie: Plica || *****

 1. Ursela

  Ursela TOP LID

  Berichten:
  337
  Ontvangen Likes:
  226
  Trophy Punten:
  135
  Ik ben al jaren een gebruiker van de PLICA® en wil graag met deze recensie andere pedicures uitleggen waarvoor het gebruikt wordt.

  Een handig hulpmiddel ja of nee?
  Wat is een Plica Protect® Nagelwal-beschermer? Het is een flexibel, zacht, glad, huidvriendelijk materiaal wat om elke maat grote teen past. Ook geschikt bij zeer gevoelige voeten ( b.v. bij reuma). Uitstekend te desinfecteren in de ultrasoon en te steriliseren in een autoclaaf. Onmisbaar hulpmiddel voor de professionele pedicure tijdens de behandeling van ingegroeide nagel. Aldus de tekst die te vinden is op de site van PLICA®.

  De PLICA®. Een hulpmiddel wat door vele pedicures is aangeschaft maar veelvuldig ligt te verstoffen in een lade. Het is een onding, niet handig en de plakmethode is de allerbeste zoals veelvuldig geschreven word op het pedicure forum van Facebook. Ik ben 1 van de weinige pedicures die de PLICA® veelvuldig gebruikt. Tijd om hem dan eens in het zonnetje te gaan zetten!

  3140_g.jpg
  Doosje met 2 setjes € 19,50

  Wanneer is de PLICA® te gebruiken?

  De PLICA® is een hulpmiddel voor de pedicure om tijdens de behandeling van een ingroeiende/ingegroeide teennagel de huid van de nagelwal beter te beschermen en om een betere diagnose te kunnen stellen. Ik denk dat het voor veel pedicures herkenbaar is dat je bij laagliggende teennagels niet goed bij de te behandelende locatie kan komen als daar een vrij hoge nagelwal naast ligt. Hierdoor is het vaak moeilijk om te kunnen zien wat nu eigenlijk het probleem is doordat de huid niet goed opzij te trekken is. Vaak is het dan zo dat je dan (meestal met de duim) de huid naast de (pijnlijke) nagel naar beneden te trekken, en je dan vaak precies zit bovenop de pijnlijke plek.

  Bij behandeling van ingegroeide teennagels, nagelwalproblemen, vastzittende eelt, likdoorns in de nagel wal, verkleefde tamponade wordt al snel een wondje met hoogdraaiende frees gemaakt. Dit probleem is vooral nijpend bij de risicogroep zoals diabetici waarbij de huid zeer kwetsbaar is en de kans op infectie groot. En dit moet natuurlijk voorkomen worden bij iedere cliënt.

  Mijn ervaring
  De PLICA® gebruik ik zelf veelvuldig bij mij in de praktijk. Het ligt standaard in de lade en iedere week gebruik ik hem wel 3 à 4 keer of meer. Ik gebruik hem het vaakst wanneer ik beter zicht wil hebben in de nagelwal. Als er veel eelt in de nagelwallen zit, of bij een sterk krullende nagel als pijnlijke ingroeiende of ingegroeide nagels. Nog steeds zijn er cliënten die dan zeggen:” wat een handig ding, ik voel er helemaal niets van zo”. Prachtig toch dat je mensen vrij pijnloos behandelen kunt? Dit kan natuurlijk ook met de plak methode met behulp van leukopor.

  plica 1.png
  Zo ziet de nagel eruit zonder de tape en plica. Ik kan er dan niet goed bij met een frees. Dan beschadig ik de huid. Dus tape methode is dan handig.

  plica 2.png
  Zo kan het ook, maar kijk eens naar de frees die de omliggende huid zo ook kan doorboren.
  Maar de huid is soms zo verweekt dat je bang moet zijn dat je door de leukopor de huid kapot trekt of beschadigd. Ook zijn er mensen die erg allergisch reageren op de tape. Het is natuurlijk een prima hulpmiddel die ik ook veelvuldig toepas. Soms ook erg handig wanneer er een ontsteking aanwezig is en je ruimte wil creëren om de Plica te gebruiken. Dan komt het wel eens voor dat spontaan de puskop kapot knapt en hierdoor de pus uit de nagelwal loopt. Ja wat doe je dan. De tape blijft niet goed zitten waardoor je de plak methode niet gebruiken kunt. Dan is de PLICA® een zeer doeltreffend extra hulpmiddel om dan beter zicht in de nagelwal te kunnen bewerkstelligen. Ik zelf heb er al verschillende ingroeiende teennagels mee kunnen verwijderen als ook ingegroeide teennagels. Door de PLICA® beschadig je de omliggende huid niet met de frees. Door de ronddraaiende frees komt het nog wel eens voor dat je dan de huid raakt. Hierdoor gaat het bloeden en is je zicht niet optimaal en kans op verdere uitbreiding van infectie aanwezig. De behandeling kan dan niet verder gedaan worden en de cliënt heeft een extra wond erbij en is niet van de klacht verholpen. De PLICA® beschermd de huid wanneer je er met een frees langs gaat. Je beschadigd de PLICA® maar dat geeft niet. Deze is juist hiervoor gemaakt.

  Tip
  De handigheid moet je even zien te vinden. Ik zelf heb een cursus hiervoor gevolgd toen ik de PLICA® heb aangeschaft. Hierdoor krijg je een schat aan informatie wat je allemaal met de PLICA® kunt. Ik weet niet hoe de cursus nu gegeven word, maar de eigenaresse Irene Spapens gaf er ook nog een handboek met veel tips en trucs bij. In mijn begin jaren van het pedicuren een ideaal hulpmiddel. Ze beschermt de PLICA® ook goed. Er zijn geen filmpjes over de Plica te vinden. Die zie je alleen tijdens een cursus.

  plica 4.png
  Op deze manier gebruik ik de plica altijd. In combinatie met tape en de plica als bescherming van de huid.

  Het is jammer dat een zo een mooi en handig hulpmiddel door verkeerde uitleg van scholen en docenten door te weinig pedicures goed benut wordt. Het is een simpel hulpmiddel, maar de juiste uitleg over correcte stand van de fissuur en handposities zijn erg belangrijk. Om deze reden wordt uitsluitend uitleg gegeven over de werkwijze door PlicaProtect® zelf.

  Op forums van pedicures wordt vaak door onwetendheid negatief geschreven over de PLICA®. Velen delen de mening van de tape. Deze deel ik ook, maar ik gebruik altijd de combi. Door het veelvuldig toe te passen zal het gebruik van de PLICA® ook vele malen makkelijker gaan. Althans dit is mijn ervaring. Ik gebruik hem nu al ruim 8 jaar en heb inmiddels van andere pedicures de PLICA® overgenomen.

  Sterrenbeoordeling
  Als beoordeling volgens het sterrensysteem (maximaal 5 sterren) geef ik de Plica 5 sterren.

  Links bij dit artikel

  Mijn artikel over de Plica is ook te lezen in de Voetvak+. Deze kun je hier lezen: www.voetvak.nl/magazines/2015-02.php

  Voordien is het artikel aangepast door Irene zelf zoals deze hierboven door haar ook gelezen is. Hiermee ging ze akkoord. Dat ze blij is dat er aandacht aan haar uitvinding is, kan ze enorm waarderen. Dat ik afgelopen week een mail van haar gekregen heb met daarin een dank je wel en compliment voor artikel kan ik alleen maar zeggen dat ik het fijn vond om er eens aandacht aan te schenken. Wie weet zal dit handige middel door meerdere weer gebruikt gaan worden.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 21 apr 2015
  Katinka, pedicar, Juliette en 1 andere persoon vinden dit leuk.
 2. PedicureNL

  PedicureNL TOP LID ProVoet Poule

  Berichten:
  297
  Ontvangen Likes:
  188
  Trophy Punten:
  129
  Mooi duidelijk weergegeven Ursela, ga hem toch maar weer eens uit de kast halen en wat vaker gebruiken.:)
   
  Ursela vindt dit leuk.
 3. pedicar

  pedicar TOP LID

  Berichten:
  432
  Ontvangen Likes:
  216
  Trophy Punten:
  129
  Mooie recensie Ursula! Ik gebruik de plica inmiddels al weer een paar jaar, maar inderdaad nadat ie een aantal jaren in een lade heeft gelegen, en nadat ik de cursus heb gevolgd. Je moet echt leren om hem goed te gebruiken maar dan is het ook echt een heel handig hulpmiddel. Terecht dat die hier in het zonnetje wordt gezet!
   
  Ursela vindt dit leuk.
 4. s.beijersbergen

  s.beijersbergen KOMT OP GANG

  Berichten:
  3
  Ontvangen Likes:
  1
  Trophy Punten:
  19
  mooi verteld Ursula, Ik vind ook dat er meer bekendheid gegeven mag worden aan de PLICA en vooral wat meer filmpjes.ik heb de PLICA in het begin van mijn opleiding over kunnen nemen van een al wat oudere pedicure, zij deed er niets meer mee. ik kan je vertellen dat ik in het begin flink heb zitten stoeien om de PLICA goed om de teen heen te krijgen ondanks de R en L op het product. Nu werk ik er vrij regelmatig mee vooral bij de wat oudere voet is de huid teer en kwetsbaar, dan is de plica erg makkelijk. ik ben al weer toe aan een nieuw setje omdat ik vrij vaak de PLICA raakt met mijn freesje . Ik vind het jammer dat er geen filmpjes over zijn want dan zou ik helemaal het gevoel hebben goed bezig te zijn met de PLICA.Ik vind het leuk dat jij hier zo uitgebreid over verteld. gr Sylvia van Het voetenparadijs.
   
  Ursela vindt dit leuk.
 5. Liana Tieland

  Liana Tieland Moderator vraagbaak Vraagbaak Team ProVoet Poule

  Berichten:
  744
  Ontvangen Likes:
  541
  Trophy Punten:
  155
  Er zijn twee filmpjes te zien wanneer je binnen de website plica.nl surft. Het is even zoeken maar er staan twee minifilmpjes op, in deze link het 'langste' filmpje.
  http://www.plica.nl/belangrijke-vragen/

  N.B.: De Plica® is bij meer pedicure groothandels te verkrijgen dan de enkele leveranciers die op de website in deze link genoemd worden.
   
 6. Ursela

  Ursela TOP LID

  Berichten:
  337
  Ontvangen Likes:
  226
  Trophy Punten:
  135
  Dat is inderdaad het enigste waar je wat vind van de plica. Ze zijn er erg streng aan dat er niet ergens anders een filmpje verschijnt van de plica. Hebben ze dit in de gaten kun je een proces verwachten. Althans dat heeft ze me duidelijk aangegeven tijdens het schrijven van de plica
   
 7. Liana Tieland

  Liana Tieland Moderator vraagbaak Vraagbaak Team ProVoet Poule

  Berichten:
  744
  Ontvangen Likes:
  541
  Trophy Punten:
  155
  Bedoel je dat we even moeten regelen dat de link die ik net met goede bedoelingen geplaatst heb, (wees eerlijk, dat levert ook nog 'free promotion' van het product op!), verwijderd wordt? :confused:Je zou toch denken dat men blij is dat een handig product onder de aandacht van de beroepsgroep gebracht wordt.
   
 8. Ursela

  Ursela TOP LID

  Berichten:
  337
  Ontvangen Likes:
  226
  Trophy Punten:
  135
  Nee die is van hun site ;) maar als je zelf een filmpje gaat maken kan het zijn dat je de sigaar bent als je deze openbaar deelt:cool: althans plica:)
   
 9. Ursela

  Ursela TOP LID

  Berichten:
  337
  Ontvangen Likes:
  226
  Trophy Punten:
  135
  Ik heb ze al eens aangegeven dit te doen. Hierdoor trigger je de pedicures. Maar dan zegt ze door het geven van die informatie krijgen ze niet de duidelijk instructies hoe je hem gebruiken moet en kunt.
   

Deel Deze Pagina


Partners van dePedicure.nl: