Recensie: De tamponagehaak

 1. PedicureNL

  PedicureNL TOP LID ProVoet Poule

  Berichten:
  297
  Ontvangen Likes:
  188
  Trophy Punten:
  129
  Met dit geweldige instrument kun je op een eenvoudige manier een nagel drukvrij leggen met bijvoorbeeld copoline, smig of clauden.

  De tamponagehaak is verkrijgbaar in verschillende varianten met een scherpe of met een stompe punt. Dit instrument is vervaardigd van hoogwaardig RVS waardoor het instrument eenvoudig gereinigd kan worden in de ultrasoon of autoclaaf. Uiteraard volgens de richtlijnen.


  exc-tampo.png

  De prijs ligt rond de € 5 excl. BTW

  Voordelen
  Het grote voordeel van het gebruik van een tamponagehaak boven een excavator is vooral dat er minder wrijving is. Door de gladde afwerking kan door een soepele beweging de nagel drukvrij worden gelegd. Met name dit laatste wordt door de cliënt als prettig ervaren omdat het gebied toch al vaak erg gevoelig is.

  Nadelen
  Niet elke groothandel heeft de tamponagehaak op voorraad omdat het een relatief onbekend instrument is.

  Samenvattend
  Zelf verkies ik de tamponagehaak boven de excavator. Ik vind het dan ook jammer dat dit instrument niet standaard in het opleidingsprogramma voor pedicures is opgenomen en daardoor niet zo bekend is. Het is even een handigheidje dat aangeleerd moet worden maar zoals met alles oefening baart kunst. Bij mij is de tamponagehaak inmiddels niet meer weg te denken bij de behandeling van een ingroeiende nagel.

  Filmpje
  In onderstaand filmfragment van 2voeters is het verschil te zien tussen het aanbrengen van copoline met een excavator en een tamponagehaak.

  www.2voeters.nl/e-learning
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 15 mrt 2015
  Esther en pedicar vinden dit leuk.
 2. avemedischpedicure

  avemedischpedicure LEKKER BEZIG

  Berichten:
  10
  Ontvangen Likes:
  7
  Trophy Punten:
  29
  Ik vind het een heel fijn instrument, de client ervaart dit instrument als minder gevoelig
   
  lowenthalpedicure en PedicureNL vinden dit leuk.
 3. Eclips

  Eclips ACTIEF LID

  Berichten:
  86
  Ontvangen Likes:
  20
  Trophy Punten:
  45
  Ik kan beter met de excavator overweg dan met het tamponagehaakje, deze vind ik te buigzaam. Bij het plaatsen van copuline moet ik dan meer kracht zetten, en heb ik minder direct contact met het haakje zodat ik het gevoel heb niet precies te wegen wat ik doe.
   
 4. ladyfeet

  ladyfeet KOMT OP GANG

  Berichten:
  5
  Ontvangen Likes:
  2
  Trophy Punten:
  19
  Het is een fijn instrumentje en mijn voorkeur heeft: aan de ene zijde vijltje, zo heb je meer grip om onder de nagel te tamponeren!
   

Deel Deze Pagina


Partners van dePedicure.nl: