Column Nanda: Voorbeeld doet volgen

 1. Nienke

  Nienke TOP LID

  Berichten:
  1.078
  Ontvangen Likes:
  440
  Trophy Punten:
  190
  Het zijn soms de kleine dingen bij elkaar opgeteld, waarbij het kwartje valt. Moeder met dochter komen samen op de afspraak. Of ik naar de wratjes op de voet van het meisje wil kijken, dus plak ik haar in de behandeltijd van moeders. Dat lijkt haar een goed plan.

  De wratjes van de dochter betreffen geen cosmetisch probleem en pijnklachten zijn niet aanwezig, dus ik stel voor om deze niet direct te willen behandelen. Wanneer ze slippers gaat dragen bij openbare douche- en sportgelegenheden laat ik dit even voor wat het is, want mijn oog valt op een ander detail; een gele streep mediaal in de nagel van haar grote teen.

  Met her en der witte vlekjes op de andere nagels. “Oei,” zeg ik “dit is toch even andere koek.” Het meisje lakt nogal fanatiek haar nagels en moeder vertelt dat ze nagels bijt, met daarbij ook af en toe die van de grote teen. Best knap. Maar niet goed voor de teennagels blijkt. Ik vertel haar hiermee te stoppen, want de nagels raken hierdoor beschadigd en het lijkt me ook niet helemaal gezond om de vermoedelijke schimmel met de mond in aanraking te laten komen. Het lakken adviseer ik ook maar even voor wat het is.

  Moeder kijkt het meisje berispend aan en het meisje ziet er vervolgens een beetje aangedaan uit. Om haar niet helemaal beschaamd van de stoel te laten gaan, stel ik voor om dan in plaats van de nagels te lakken - de wratjes met nagellak te bestrijden. Kan ze toch lekker aan het lakken slaan (al is dit wetenschappelijk niet bewezen dat dit werkt op de voetwrat). Bij mij op de voet zat ook een wrat en het geprobeerd dit op mezelf te testen, deze is verdwenen na het gebruik van nagellak. Van een nood een deugd maken.

  Vervolgens is moeders aan de beurt en ook bij haar tref ik onrustige nagels aan. Met de frees kan ik ze weer redelijk toonbaar krijgen en ik vraag wat zij doet met haar teennagels. Want ik vermoed dat hier ook af en toe iets gebeurt wat niet erg bevorderlijk is voor haar teennagels. Het blijft even stil, en dan bekent ze dat zij ook wel eens aan haar tenen peutert en het liefst de nagels eraf scheurt.

  Haar dochter kijkt mij aan, voelt de bui aankomen en we moeten allebei grinniken. Moeder kijkt mij aan en ook bij haar valt al snel het kwartje.”Is niet goed hé? Ik zal hier ook mee moeten stoppen, om als voorbeeld voor mijn dochter te dienen,” stelt ze vast, terwijl ik met een glimlach knik. Beiden vertrekken opgelucht en tevreden de praktijk. Samen gaan ze aan de slag om de voeten weer te optimaliseren met tinctuur en voetcrème en houden een oogje op elkaars onderdanen. De appel valt daarmee nooit ver van de boom ;-)

  Groet,
  Nanda van Spijker
  nanda.png
   
 2. Pedicure Corine de Ruiter

  Pedicure Corine de Ruiter LEKKER BEZIG

  Berichten:
  76
  Ontvangen Likes:
  20
  Trophy Punten:
  44
  De appel valt niet ver van de boom
   
 3. Astrid_67

  Astrid_67 Voetverzorging Laarbeek

  Berichten:
  30
  Ontvangen Likes:
  16
  Trophy Punten:
  34
  Fijn dat ze nu elkaar kunnen helpen, in de gaten houden, met hun voet "problemen" op jouw advies. :)
   

Deel Deze Pagina


Partners van dePedicure.nl: