Column Floor: Waar kan jij niet tegen?!

 1. Florina

  Florina LEKKER BEZIG

  Berichten:
  12
  Ontvangen Likes:
  31
  Trophy Punten:
  44
  In de anamnese die we bij onze cliënten afnemen hoort de vraag "Bent u ergens allergisch voor?" Vele antwoorden dat ze het niet weten. Maar eens in de zoveel tijd, heb je er toch wel iemand bij zitten die een allergie heeft.

  Allergieën zijn er vele varianten. En iedere cliënt reageert ook anders. Vaak staan we stil bij jodium, nikkel en bruine pleisters in de praktijk. Maar er zijn ook vele andere.

  Medicijnenallergie: De meeste reactie krijgen mensen op een penicillinekuur, iets wat wij niet gebruiken in de praktijk. Maar een allergie voor medicatie is wel belangrijk om te weten als iemand onwel wordt en niet aanspreekbaar is en jij 112 moet bellen.

  Voedselallergie: Er zijn mensen die van de lucht van pinda's al een anafylactische shock kunnen krijgen. Daarom mogen er op sommige vluchten geen pinda's verkocht worden. Maar als ze al ziek worden van de lucht, worden ze ook ziek van een hand geven bij binnenkomst als ik net een boterham met pindakaas heb gegeten. En ik niet erna mijn handen heb gewassen en even mijn tanden heb gepoetst. Maar ook vers fruit, zee en schaaldieren, melk en gluten kunnen problemen veroorzaken. Denk hierbij aan eczeem, zwelling, blaren, jeuk en maag- darmproblemen.

  Contactallergie: Denk hierbij aan hooikoorts, huisstofmijt, allergie van dieren, maar ook door crèmes of andere stoffen die wij op onze huid aanbrengen of bij onze slijmvliezen door geur. Belangrijk is het dus ook om van de producten die je tijdens een behandeling gebruikt een ingrediënten lijst te maken. Zodat je samen kunt kijken of je de producten bij die cliënt kan gebruiken. Want we willen een cliënt verwennen met een lekkere crème, maar niet met zeven dagen jeuk opzadelen!

  Een allergie is geen aanstellerij! Het is voor de cliënt soms een groot probleem in hun dagelijkse leven. Altijd opletten wat je gebruikt en wat je eet. Wees goed op de hoogte als je cliënt een allergie heeft. En help met zoeken waar iemand wel tegen kan. En schrijf het op bij je anamnese, zodat als je het nodig heb je precies weet wat er met je cliënt aan de hand is.
  Want zo maken wij het leven van een cliënt met een allergie het leven weer een klein beetje makkelijker.

  allergie.jpg Liefs floor
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 15 jun 2017
  lowenthalpedicure vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina


Partners van dePedicure.nl: