Column Thea: 'Ik stop met een podotherapeut in de zorggroep'

 1. Nienke

  Nienke TOP LID

  Berichten:
  1.078
  Ontvangen Likes:
  440
  Trophy Punten:
  190
  Ik loop er al maanden tegen aan te hikken, maar vannacht heb ik mijn besluit genomen. Ik stop met een podotherapeut in de zorggroep. Ik kreeg de mededeling dat ik bij een cliënt, die ambulant behandeld wordt, de nagels moest knippen en eelt verwijderen onder en naast een teennagel. Dat moest nu echter in een kwartier in plaats van 30 minuten. Dat was voor mij de druppel. Cosmetisch valt er verder niets te doen!

  Dat betekent voor deze cliënt: twintig minuten onderweg heen en twintig minuten terug, spullen uitpakken, vlug handelen bij een uiterst risicovolle voet (red ik niet in vijftien minuten), spullen inpakken, afspraak maken, drie keer rapporteren in verschillende systemen voor €12,55 (incl. 21% BTW).
  Ik heb nog een aantal van deze cliënten, maar dan kan ik nog wel wat dingen vragen omtrent de risico's, omdat er cosmetische handelingen overblijven. Maar het ligt nog altijd onder mijn normale tarief. En dat terwijl je in deze cliënten zoveel meer nog investeert wat tijd en energie betreft.

  De inspanningen van ProVoet ten spijt met de goede bedoelingen van "je staat als pedicure op de kaart, contacten worden beter en zo worden we professioneler". Ze wegen niet op tegen de slechte positie die wij als pedicures hebben als onderaannemers van de podotherapeut! Ik heb de afgelopen jaren in de zorggroep ervaren dat we aan het kortste eind trekken. Ik zit in een zorggroep waar het declareren bepaald wordt door de podotherapeut. Mijn ervaringen zijn niet goed!

  Ik heb ervaren dat er podotherapeuten hun praktijk uitbreiden met een medisch pedicure en alle nieuwe cliënten die door hen gezien werden, vanaf de huisarts, bij hun eigen medisch pedicure in de praktijk terecht kwamen. Hun goed recht? Maar in ieder geval geen samenwerking met pedicures zoals het bij de start van dit project bedoeld was!

  Zelfs de cliënten die ik al jaren onder behandeling had en alleen voor een jaarlijkse controle bij de podotherapeut kwamen moesten praten als Brugman om bij hun eigen (ik dus) pedicure te kunnen blijven... De ambulante cliënten met de belachelijke toegewezen tijd en vergoeding voor behandeling worden wel doorgestuurd. Eigenlijk kan ik er wel een boek over schrijven. Het feit blijft dat ik deze cliënten helemaal niet wil opzeggen, maar zakelijk gezien is het niet meer haalbaar. En met onze steeds grotere vakkennis niet meer van deze tijd om ons zo te laten behandelen!!

  Ik ben heel benieuwd hoe het bij anderen gaat en wat we gezamenlijk als pedicures kunnen doen in de toekomst.

  Thea Abrahamse (@Thea Abrahamse)

  thea.jpg
   
 2. lucine lepelaars

  lucine lepelaars LEKKER BEZIG

  Berichten:
  11
  Ontvangen Likes:
  6
  Trophy Punten:
  29
   
  PedicureAns vindt dit leuk.
 3. lucine lepelaars

  lucine lepelaars LEKKER BEZIG

  Berichten:
  11
  Ontvangen Likes:
  6
  Trophy Punten:
  29
  triest ,heel triest !!
   
 4. 't Voetenvrouwke

  't Voetenvrouwke LEKKER BEZIG

  Berichten:
  7
  Ontvangen Likes:
  5
  Trophy Punten:
  29
  Triest dat je zo gebruikt wordt, ik ben zo wie zo ambulant gestopt omdat het niet haalbaar is. Maar dat is niet netjes van de podotherapeut waar je een contract mee had, er zit toch wel verschil in welke podotherapeut, ze zijn gelukkig niet alle zo. Maar als ik zo 'n ervaring zou hebben stopte ik daar zo ook mee.

  Sent from my SM-G920F using dePedicure.nl mobile app
   
  Jolanda Reijerse en PedicureAns vinden dit leuk.
 5. Monique Otten

  Monique Otten MP Monique Otten

  Berichten:
  33
  Ontvangen Likes:
  5
  Trophy Punten:
  34
  Mooi geschreven Thea. Ik had jouw verhaal al gelezen via FB, maar is en blijft top verwoord.
  Dank je wel.
  Monique Otten
  Medisch Pedicure Kaag en Braassem
   
  Belinda Biskop vindt dit leuk.
 6. bettyg

  bettyg LEKKER BEZIG

  Berichten:
  24
  Ontvangen Likes:
  5
  Trophy Punten:
  29
  het is er niet beter opgewonden als pedicure ik heb bij een instelling bijna 6 weken op mijn geld moeten wachten zij beweerden dat ze het binnen 30 dagen mogen doen vind ik ook raar
   
  Jolanda Reijerse vindt dit leuk.
 7. Mary

  Mary LEKKER BEZIG

  Berichten:
  21
  Ontvangen Likes:
  8
  Trophy Punten:
  29
  Ik snap je besluit helemaal. Gelukkig kan ik niet klagen over de samenwerking met de podotherapeuten maar jouw tarief en behandeltijd zijn werkelijk belachelijk. Je wordt idd niet serieus genomen. Heel triest voor je cliënten, want die zijn uiteindelijk ook de dupe hiervan. Goed dat je de stap hebt gezet en je niet zo laat "gebruiken".
   
 8. Beautysalon Nature

  Beautysalon Nature KOMT OP GANG

  Berichten:
  3
  Ontvangen Likes:
  3
  Trophy Punten:
  17
  Dit is precies de reden waarom ik nooit een contract ben aangegaan met een podotherapeut en dat mijn clienten via mij geen vergoedingen meer kunnen ontvangen. In Groningen hebben de podotherapeuten prijsafspraken gemaakt waardoor wij 8,00 euro per behandeling minder ontvangen dan iemand die in Zwolle werkt als pedicure. Ik dacht toen meteen doe het dan maar lekker zelf podotherapeut. Voor dit tarief komen zij hun bed niet eens uit. Er blijven genoeg clienten over die geen vergoeding krijgen en een pedicure nodig hebben. Ik ben door deze keuze geen clienten verloren door het eerlijk uit te leggen. Mijn clienten betalen de behandeling uit eigen zak. Het is jammer dat dit de huidige zorg is maar ben zeer benieuwd wat er zou gebeuren wanneer alle podotherapeuten het werk zelf zouden moeten doen omdat de pedicures voor dat tarief niet meer willen werken.
   
  Belinda Biskop, PedicureAns en voetenmiep vinden dit leuk.
 9. Juulke Steenhuis

  Juulke Steenhuis Medisch Pedicure

  Berichten:
  6
  Ontvangen Likes:
  8
  Trophy Punten:
  29
  Beste Thea,
  Ik ben onder de indruk van je duidelijke verhaal!
  Onlangs had ik contact met de medewerkers van Provoet over de nu ontstane regelgeving.
  De punten die ik aangegeven heb zijn doorgegeven aan de beleidsmedewerker van Provoet.
  Er is een werkgroep die regelmatig bij elkaar komt waar alle disciplines in vertegenwoordigt
  zijn ,ook de medisch pedicure.. Mijn advies is om deze ervaring te melden voor de werkgroep.
  Hartelijke groet,
  Juulke Steenhuis
   
  Annemiek Gerrits en PedicureAns vinden dit leuk.
 10. voetenmiep

  voetenmiep ACTIEF LID

  Berichten:
  59
  Ontvangen Likes:
  31
  Trophy Punten:
  49
  Dit was voor mij een van de redenen om er niet aan te beginnen. Erg verdrietig voor sommigen
   
 11. Hannie

  Hannie LEKKER BEZIG

  Berichten:
  25
  Ontvangen Likes:
  22
  Trophy Punten:
  29
  Dit is duidelijk een verhaal hoe het niet zou moeten gaan. Het is een grof schandaal. Misschien moet je deze oneerlijkheid toch ook gaan aankaarten, zowel bij die werkgroep, als wel bij de vereniging voor Podotherapie. Je hebt jammer genoeg veel kaf onder het koren bij de podotherapeuten. Gelukkig zijn er ook hele goede en serieuze bij met duidelijke behandelplannen. Ik had de mazzel om met een hele goede samen te werken en kon ook altijd geld bijvragen voor de rest van de behandeling aan de cliënt, dat legde ze zelfs uit aan nieuwe cliënten.
   
  Belinda Biskop vindt dit leuk.
 12. aspropodi

  aspropodi LEKKER BEZIG

  Berichten:
  47
  Ontvangen Likes:
  5
  Trophy Punten:
  34
  Geef niet zo af op de podotherapeuten, maar ga een stapje verder en leg het bij de zorgverzekeraar c.q. overheid neer. Zij bepalen de regels.
   
  Annemiek Gerrits vindt dit leuk.
 13. Amaryl

  Amaryl ACTIEF LID

  Berichten:
  37
  Ontvangen Likes:
  44
  Trophy Punten:
  49
  En hoe zie je dat voor je? Als individu kom je echt niet verder bij deze grootmachten.

  Daar hebben we Provoet voor. Zoals @Juulke Steenhuis al zei, zij verzamelen dit soort praktijkvoorbeelden en gaan hiermee aan de slag.
   
  lowenthalpedicure vindt dit leuk.
 14. aspropodi

  aspropodi LEKKER BEZIG

  Berichten:
  47
  Ontvangen Likes:
  5
  Trophy Punten:
  34
  Inderdaad zoals Juulke dit voorstelt.
  Provoet moet zich sterk maken in deze zaak en het beroep van pedicure verdedigen. Het onrecht over de verdeling pedicure/podotherapeut uitleggen aan de zorgverzekeraars c.q. overheid. Waarschijnlijk is het niet bekend bij hun zoals de verdeling nu ligt.
   
  stans vindt dit leuk.
 15. JM. Bijlsma-Vos

  JM. Bijlsma-Vos ACTIEF LID

  Berichten:
  155
  Ontvangen Likes:
  54
  Trophy Punten:
  99
  In Delfzijl krijgen wij €24,50 en de rest van mijn tarief betalen de cliënten bij.
  Van meet af aan gedaan en alleen sommige nieuwe cliënten gingen daar niet in mee. Meestal schrijft de podotherapeut 6 behandelingen voor. Hun behandelplan wijkt niet veel af van de mijne, wel ben ik het niet altijd eens met het aantal behandelingen.
   
 16. Belinda Biskop

  Belinda Biskop LEKKER BEZIG

  Berichten:
  28
  Ontvangen Likes:
  13
  Trophy Punten:
  29
  Ik ben van mening dat vele pedicures die niet medisch zijn in bepaalde gebieden zoals zeeland en andere dun bevolkte provincies een oor zijn aangenaaid door iedereen die dit systeem hebben doorgevoerd.
  Pedicure + ammehoela je word gepasseerd, klanten worden ingepikt door de podotherapeuten en medisch pedicures na de eerste controle die er bij de podotherapeut word uit gevoerd
  Zelf zit ik in een dorp met en had maar zo'n 25 diabetische klanten dus had medisch pedicure voor mij totaal geen zin, en wegen de kosten van de opleiding en alles wat er om heen komt niet af tegen de inkomsten, en zeker niet als je dan de tarieven van de podotherapeuten zag die je kon declareren € 22,50 en dan niks extra's mogen rekenen. Te gek voor woorden!!! Ik durf te wedden dat ze zelf ook niet voor dit bedrag komen opdraven.
  Ik ben dan ook direct gestopt met een poging tot samen werken en heb nog een aantal klanten die de tarieven zelf betalen en geen zin hebben in al deze rompslomp.
  Mijn registraties bij KRP zijn allemaal nog 2 jaar up to date maar ik denk er over na om na deze periode te stoppen met alles, de beloofde verbetering door provoet blijft uit. Ik voel me als pedicure + dan ook vreselijk in de steek gelaten in zake de ketenzorg en had verwacht dat provoet meer zou doen voor haar leden. Maar helaas en zeg nou zelf eerlijk zijn de kosten in de zorg voor diabetische voet nou zoveel gedrukt,,, ik geloof er niks van.Een goede voetbehandeling hoeft niet over 3 schalen te gaan je hebt maar 1 goede pedicure nodig die up to date is met kennis en wetenschap en dat word tegenwoordig.
   
  lowenthalpedicure vindt dit leuk.
 17. JM. Bijlsma-Vos

  JM. Bijlsma-Vos ACTIEF LID

  Berichten:
  155
  Ontvangen Likes:
  54
  Trophy Punten:
  99
  ik vind het zo jammer , dat je anderen de schuld geeft. Je hoeft niet verder te studeren dat doe je voor je zelf.
  En geef Provoet niet van alles de schuld. Die doen hun best voor ALLE leden
   
  Annemiek Gerrits vindt dit leuk.
 18. Neferti

  Neferti Medisch-Pedicure en Schoonheidsspecialiste Deelnemer Disinall Quiz 2017

  Berichten:
  45
  Ontvangen Likes:
  17
  Trophy Punten:
  34
  Ik ben Medisch Pedicure en KRP geregistreerd en doe na Ketenzorg hier niet meer aan mee. En het bevalt mij (en de diabeten) prima.
   
 19. ToosvandenEndvanderWiel

  ToosvandenEndvanderWiel ACTIEF LID

  Berichten:
  91
  Ontvangen Likes:
  34
  Trophy Punten:
  59
  Wat een relaas schrijf je
  jammer dat het zo moet
  Ik heb er gelukkig geen problemen mee en ben pedicure ***
  Werk ook af en toe ambulante, stel mijn eigen tarief vast, geen problemen voor de klant
  Ja aankaarten ik weet niet of dit werkt de zorg verzekeraar dit er altijd tussen
  Succes er mee ik hoop dat ik tot mijn pensionering gewoon door kan werken in deze zetting
   
 20. Pedicure Ardie

  Pedicure Ardie LEKKER BEZIG

  Berichten:
  11
  Ontvangen Likes:
  11
  Trophy Punten:
  29
  Uiteindelijk is het dus wél een besparing op de kosten van de zorgverzekering. Was dat niet de opzet .....
   

Deel Deze Pagina


Partners van dePedicure.nl: