Column Nanda: Uitgeleerd of niet?

 1. Nienke

  Nienke TOP LID

  Berichten:
  1.078
  Ontvangen Likes:
  440
  Trophy Punten:
  190
  Na jarenlang een beetje aan het lanterfanteren te zijn geweest, de draai niet helemaal kunnen vinden, heb ik begin 2015 mezelf eens onder de loep genomen en een punt gezet achter deze niet bepaald hersenstimulerende toestand. Ik stond stil na mijn buitenlandse avontuur, ik ontwikkelde me niet meer. Dat leverde me geen goed gevoel op. Nu eind 2016 besluit ik dat ik voor het nieuwe jaar het wat rustiger aan wil gaan doen, want nu schiet ik een beetje door, al vind ik zelf.

  In januari 2016 heb ik mijn Medisch Pedicure diploma mogen behalen, half december heb ik mijn sportpedicure afgerond, tussendoor nog even een schimmeldiagnostiek gedaan, nog enkele workshops gevolgd en ben ik achteraf gezien blij dat dermatologie is verzet naar het voorjaar in 2017. Daarnaast heb ik een product op de markt mogen brengen wat aanslaat. Ik geloof dat ik een inhaalslag aan het maken ben van al die jaren dat ik stilstond. Maar ik hoef natuurlijk niet te overdrijven.

  Terugkijkend op 2016 kan ik mezelf een schouderklop geven. Mijn heropende praktijk loopt naar tevredenheid. Ik zit nog lang niet vol, maar dat verwacht ik ook niet. Dat komt wel. Stond op de Moederdagmarkt in het voorjaar, op de zomermarkt en onlangs op een Female Event. Zaaien, zaaien zaaien. Ik heb positieve intenties en ik ben ondertussen nog steeds druk bezig om mijn praktijk vorm te geven. En uit te zoeken wat ik wil en kan. Druk, druk, druk. Heerlijk.

  Ik heb mijn gezin moeten beloven om voorlopig niet meer aan een pedicure-opleiding/workshop/cursus te beginnen (ze vinden mij inmiddels een nerd), maar er zijn zoveel leuke en vooral interessante dingen te leren en te doen! Ik moet me echt inhouden. Over mijn accredatiepunten maak ik me geen zorgen. Dus toen de mededeling van mij kwam dat dermatologie niet doorging vanwege te weinig deelnemers, slaakte mijn puberkinderen een zucht van verlichting. Ik baal een beetje.

  Maandenlang lag de eetkamertafel vol met studiemateriaal in allerlei vormen en soorten, zodat het avondeten vaak met het bord op schoot voor de tv gebeurde. Hielp ook mee dat opleidingsboeken met voet-afbeeldingen (lees: afgestorven tenen, ulcussen in staat van lichte ontbinding en nog meer lugubere afbeeldingen: iew.. bah .. lange teennagels!) niet geschikt bleken voor de hongerige kindermagen. Het dineren voor de tv was in het begin feest, maar zoetjes aan wil iedereen toch graag weer met het bord aan tafel zitten.

  Dus de eettafel heb ik inmiddels weer teruggeven aan het gezin. Ik maak er ook weer deel van uit en de boeken liggen gesloten in de praktijk. Moeders plant het huishouden weer rondom haar werk en iedereen komt weer tot rust. Dat wil zeggen… tot aan de lente. Ik verkoop namelijk honingcrème in mijn praktijk en ik heb twee bijenvolkjes naast het huis staan. Maar ben nog geen gediplomeerd imker… nog niet. Dat vertel ik ze volgend jaar wel.


  Fijne Feestdagen en een gezond uiteinde gewenst, dat 2017 ook een leerzaam jaar mag worden!


  Groet Nanda van Spijker

  nanda.png
   
 2. ghizlane

  ghizlane LEKKER BEZIG

  Berichten:
  40
  Ontvangen Likes:
  23
  Trophy Punten:
  34
  Ik herken jouw verhaal erg goed. Bij mij is het iets anders eraan toe gegaan, maar de drijf is wel het zelfde. Wees trots op jezelf, je hebt het maar mooi gedaan:)
   
  Spijker van Nanda en Egbert Mol vinden dit leuk.
 3. Egbert Mol

  Egbert Mol ACTIEF LID

  Berichten:
  37
  Ontvangen Likes:
  38
  Trophy Punten:
  49
  Daar mag je zeker trots op zijn! En.....puberteit gaat over, je hebt naast het verzorgen van pubers ook nog een eigen leven. Heerlijk t och!!

  Sent from my GT-I9195 using dePedicure.nl mobile app
   

Deel Deze Pagina


Partners van dePedicure.nl: