Column Floor: Regels, Regels en nog meer Regels

 1. Florina

  Florina LEKKER BEZIG

  Berichten:
  12
  Ontvangen Likes:
  31
  Trophy Punten:
  44
  Als pedicure voel ik me soms in een spagaat zitten. De cliënt trekt aan je dat je zo goedkoop mogelijk moet zijn, maar wel de beste zorg moet geven. De podotherapeut trekt aan je dat je voor goede communicatie moet zorgen en elk kwartaal, of zelfs elke behandeling, een rapportage met verplicht foto’s te maken. Het KRP trekt aan je om je te laten bijscholen. Provoet trekt aan je voor je professionaliteit, want we willen allemaal als voorwaardig belangrijk onderdeel van de zorg gezien worden. De NZA (Nederlandse Zorg Autoriteit) ook, want zij bepalen wat als medisch gezien wordt bij diabeten. En iedereen maakt hun eigen regels en codes.

  We hebben de standaard Wetgeving, de Richtlijnen, de Code van het Voetverzorgingsbied. De contracten met verzekeraars, podotherapeuten en gemeentes. En nu ook de beroepscode. Allemaal regels waar wij ons aan dienen te houden. Vaak via één kant aan ons oplegd.

  Beroepscode waar de podotherapeuten niks van weten. Daardoor vragen zij soms dingen van ons vragen die volgens de code niet kunnen. Verplicht foto’s maken. Waar leg je de grenzen neer. Hoever mogen ze gaan om ons als pedicure regels op te leggen. En hoever laten we ze komen. Moeten we alle regels zomaar overnemen en laten wij ons drukken in de ondergeschikte rol.

  Wij luisteren en doen niks. We gaan vaak weer mee, want stel je voor dat ik geen contract meer krijg of dat ik als lastig word gezien. De nieuwe contracten worden langzamerhand weer bekend met weer nieuwe regels. Wanneer gaan wij met zijn allen aangeven dat wij in de contractonderhandeling betrokken willen worden!! Zodat er ook met ons rekening gehouden wordt. Zodat we onze beroepscode in ere kunnen houden.

  Regels opgelegd door anderen die in de realiteit heel anders kunnen uitpakken en wij besluiten zelf hoe we hier mee om willen gaan. Volg je altijd de regels of mag je ze ook wel eens verbreken, omdat jij er niet achter kan staan. Wat doen jullie met al die regels?

  [​IMG]

  Veel liefs Floor
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 22 nov 2016
 2. Maria Klein Breteler

  Maria Klein Breteler KOMT OP GANG

  Berichten:
  2
  Ontvangen Likes:
  4
  Trophy Punten:
  19
  Ik ging niet meer mee, heb contract met podotherapie dit jaar verbroken, was geen samenwerken, alleen maar opleggen van een kant, zonder overleg.
   
  ghizlane vindt dit leuk.
 3. willeke willemsen

  willeke willemsen LEKKER BEZIG

  Berichten:
  16
  Ontvangen Likes:
  18
  Trophy Punten:
  29
  Ik ben ondernemer een bepaal zelf mijn beleid en zelf mijn tarief. Ik ga voor kwaliteit en daar hangt een prijskaartje aan. Ik heb een uitstekend contact met mijn podotherapeut. Maar als ik geen overeenstemming kan vinden over ons contract betekent dat een einde aan onze samenwerking. Stilstand is achteruitgang. Ik hou ervan om me te ontwikkelen. Dus de "verplichte" accreditatiepunten komen bij mij vanzelf binnen. Ook ik zie soms niet de toegevoegde waarde van bepaalde regels in, maar probeer altijd na te gaan waarom de regel tot stand is gekomen. Een podotherapeut is eindverantwoordelijk voor mijn handelen, dus zie ik de toegevoegde waarde van fotomateriaal voor mijzelf en voor mijn podotherapeut. Ik ben er trots op om een ProVoet lid te zijn. Als ik zie hoe professioneel wij ons de laatste jaren als pedicures in Nederland ontwikkeld hebben, en ons niveau met andere landen vergelijk, ben ik daar oprecht trots op. Ik ben ik ervan overtuigd dat we dit door het beleid van ProVoet hebben bereikt die ons hiervoor wel richtlijnen en regels aan moet reiken. Natuurlijk hoef je het niet met alle regels eens te zijn, maar ik merk ook dat er veel mensen zijn die de hakken in het zand zetten op het moment dat er weer nieuwe regels aan komen. Misschien helpt het om bij jezelf na te gaan waarom deze regels tot stand zijn gekomen en wat ze voor je toe kunnen voegen i.p.v. beperken.
   
  Trui, Joke Acda, PedicureAns en 1 andere persoon vinden dit leuk.
 4. Eva2

  Eva2 TOP LID

  Berichten:
  372
  Ontvangen Likes:
  286
  Trophy Punten:
  129
  Helemaal mee eens, niks meer aan toe te voegen:top:
   
  ghizlane en willeke willemsen vinden dit leuk.
 5. Adriana

  Adriana LEKKER BEZIG

  Berichten:
  29
  Ontvangen Likes:
  22
  Trophy Punten:
  29
  Helemaal eens met bovenstaand antwoord. Wil nog toevoegen dat als je met 1 podotherapeut NIET tot overeenstemming komt, je een andere podotherapeut kunt zoeken en onderhandelen over de voorwaarden met als onderpand je gehele klantenbestand. De klant is van NIEMAND dus net zo goed van jou als de podotherapeut. De meeste podotherapeuten hebben de DM klanten "verkregen" vanuit het bestand van de pedicure.
  Ik ben dus van mening dat wij wel degelijk een onderhandelingspositie hebben. Je moet er alleen voor knokken!
   
  PedicureAns, ghizlane en willeke willemsen vinden dit leuk.
 6. Maria Klein Breteler

  Maria Klein Breteler KOMT OP GANG

  Berichten:
  2
  Ontvangen Likes:
  4
  Trophy Punten:
  19
  Ik ben medisch pedicure, ga ook voor kwaliteit, ben leergierig en behaal ook met gemak alle nodige punten, houd ook van een open communicatie en samenwerking, vraag ook na waarom iets tot stand is gekomen. Foto's maken is voor mij niet het bezwaar. Maar heb helaas bij mijn podotherapiepraktijk geen gevoel van samenwerking mogen ervaren, zelfs niet na meerdere jaren, dus niet de manier van samenwerken zoals ik dat gewend ben op mijn werk in een ziekenhuis.
   
 7. willeke willemsen

  willeke willemsen LEKKER BEZIG

  Berichten:
  16
  Ontvangen Likes:
  18
  Trophy Punten:
  29
  Super Adriana!!!!!! Gewoon een kwestie van omdenken.
   
 8. ghizlane

  ghizlane LEKKER BEZIG

  Berichten:
  40
  Ontvangen Likes:
  23
  Trophy Punten:
  34
  Hoi allemaal,

  Waar ik me het meest eraan stoor is dat de branche diploma niet verplicht is als je niet voor medisch gaat. Het is geen beschermt beroep. Nu ik meer weet over diabetes en ook weet dat soms de mensen niet eens doorhebben dat ze diabetes2 hebben, vind ik het BIZAR dat er mensen zijn zonder diploma en dus geen kennis om kenmerken te herkenen en op tijd in te grijpen met als doel veel ellende voorkomen, gewoon hen gang kunnen gaan met alle gevolgen vandien en uiteindelijk de cliënten als slachtoffer. Ik zou zeggen ipv het zo lastig te maken voor de medischpedicure die juist keihard hebben gewerkt om zowel basis als medisch diploma te halen, ga als eis stellen dat diploma halen een VERPLICHT feit wordt om zo veilig mogelijk zorg te kunnen bieden. Het is echt te zot voor woorden dat dit nog niet aangepast is in de pedicure branche.
   
 9. joke Hielema

  joke Hielema LEKKER BEZIG

  Berichten:
  24
  Ontvangen Likes:
  6
  Trophy Punten:
  29
   
 10. joke Hielema

  joke Hielema LEKKER BEZIG

  Berichten:
  24
  Ontvangen Likes:
  6
  Trophy Punten:
  29
  Helemaal mee eens de podotherapeut kan ook veel toevoegen. we moeten eens van onze eilandjes komen als pedicures.
   
  ghizlane vindt dit leuk.
 11. lowenthalpedicure

  lowenthalpedicure TOP LID Quiz Team

  Berichten:
  468
  Ontvangen Likes:
  256
  Trophy Punten:
  129
  Ik heb geen moeite met regels. Wel moeite met regels die niets iets toevoegen aan goede voetzorg.....en die zijn er helaas ook. Binnen de praktijk werken wij al 14 jaar samen met PT Huisartsen internisten of andere disciplines die belangrijk zijn voor het goed verzorgen van de voeten van onze klanten. Met de intreding van de ketenzorg is daar niet veel verandert. Wij blijven samenwerking zoeken, wel kwam er meer administratie. Samenwerken is elkaar ook werk gunnen. Het contract met de PT is voor mij een eenzijdig contract gebleken, geen samenwerkings contract. Iedereen is vrij om te kiezen wat je zou willen of kunt.
  Weet dat je altijd een keuze hebt.
   
  ghizlane vindt dit leuk.
 12. PedicureAns

  PedicureAns LEKKER BEZIG Regiodagen Team

  Berichten:
  56
  Ontvangen Likes:
  13
  Trophy Punten:
  34
  Zoek andere podotherapeut
   

Deel Deze Pagina


Partners van dePedicure.nl: