Column Floor: Zijn wij melkkoeien?

?

Voelen jullie je een melkkoe?

 1. Ja

  21 stem(men)
  65,6%
 2. Nee

  11 stem(men)
  34,4%
 1. Florina

  Florina LEKKER BEZIG

  Berichten:
  12
  Ontvangen Likes:
  31
  Trophy Punten:
  44
  Beste collega’s

  Op dit moment komen er steeds meer aanbieders van cursussen waardoor je als pedicure in een special register kan komen te staan. Met daar weer nieuwe eisen waar je aan moet voldoen om in het register te blijven. Denk hierbij na 3 jaar verplicht bijscholen bij de cursus aanbieder. De een na de ander verzint er voor mijn gevoel weer iets bij. De sport pedicure, oncologische pedicure, geriatrische pedicure en ga zo maar verder. Allemaal cursussen die de laatste 3 jaar zijn ontwikkeld door de aanbieders. Vaak zijn die cursussen ook nog eens heel duur en dan voel ik me toch echt een melkkoe!

  Natuurlijk hebt je cursussen echt wel nodig. En ik zeg niet dat de cursussen slecht zijn, maar waarom moet dat weer in een special register. Kan dat niet gewoon een aanvulling zijn op wat je al hebt. Niet weer extra verplichtingen. Die kosten moet je ook terugverdienen. En als je een begroting maakt voor 3 jaar is dan je budget meteen op als 1 cursus over de 1000,00 euro kost? Bij mij wel!

  Wat ik merk in de praktijk is dat cliënten echt het verschil niet zien. Ze komen vaak bij je door mond op mondreclame of door doorverwijzing via huisarts en/of podotherapeuten. Een goede duidelijke website kan ook wonderen doen. En dan vraag ik me af willen we meer verschil of willen we een beroepsgroep neerzetten die voor hetzelfde staat. Als 1 blok tegen de mensen die zonder diploma wel even de nageltjes wil komen knippen voor 15 euro. Goede veilige zorg voor de cliënt. De cliënt op de eerste plaats! Daar moeten wij toch voor staan als gediplomeerde pedicure.

  En natuurlijk blijf ik mezelf wel bijscholen, maar naast het KRP wil ik echt nergens anders inkomen te staan. Met extra kosten en eisen. Wat ik moet gaan doorberekenen aan de cliënt. Nee, voor mij is het duidelijk. Ik wil geen melkkoe zijn van de cursusaanbieders.


  melkkoe_400x400.jpg
  Veel liefs

  Floor
   
  pedicar, Thea van Lier, karstens en 3 anderen vinden dit leuk.
 2. Amaryl

  Amaryl ACTIEF LID

  Berichten:
  37
  Ontvangen Likes:
  44
  Trophy Punten:
  49
  Hier ben ik het dus niet mee eens. Regelmatig zijn er nieuwe cliënten die een ervaring elders hebben en daar niet tevreden waren (om wat voor reden dan ook). Regelmatig krijg ik dan ook te horen, goh wat weet je er toch veel van af. Of ohhh, dat heeft nog nooit iemand mij verteld. Of cliënten die advies opvolgen en resultaat boeken. Of als ik problemen herken, die ik eerder ook niet kende maar door een nieuwe cursus wel bewust van ben geworden, dit ook makkelijker kan communiceren naar andere disciplines. Dat is waar ik al die cursussen voor volg! Niet voor een of ander register, maar mijn vakkennis groeit en het maakt wel degelijk verschil. En nee, ik voel mij geen melkkoe, ik doe dit vrijwillig. Net zoals dat het een keuze kan zijn om het niet te doen, om wat voor reden dan ook.

  En er kunnen wat mij betreft niet genoeg cursussen bij komen. Het diabetische gedoe heb ik inmiddels wel gehad, jarenlang was dat namelijk het enige speerpunt....... Neemt niet weg dat ik domweg alles volg wat er is, ik ben wel selectief!
   
 3. Eva2

  Eva2 TOP LID

  Berichten:
  372
  Ontvangen Likes:
  286
  Trophy Punten:
  129
  Hoe zie jij dat voor je Florina als 1 blok tegen de beunhazerij? Er zijn namelijk ook gediplomeerde pedicures die een (veel) te laag tarief vragen, vergelijkbaar met wat je hier boven noemt.
   
 4. PetraPedicure

  PetraPedicure LEKKER BEZIG

  Berichten:
  9
  Ontvangen Likes:
  6
  Trophy Punten:
  29
  Ik ben het met je eens, Floor. Natuurlijk blijf ik cursussen volgen die ik interessant vind en natuurlijk wil up to date blijven maar waar ik mij aan erger is dat er telkens specialisaties bij komen waarbij het dan lijkt alsof je niet goed genoeg bent als je die niet hebt. En inderdaad de meeste cliënten snappen totaal niet wat het inhoudt en komen gewoon naar een pedicure en bevalt die dan is het goed en zo niet stappen ze over. Ik heb ook berekent dat ik dergelijke dure cursussen er niet uithaal en doe dus alleen cursussen die ik leuk vind!
   
  Petra Breur, vvld, pedicar en 3 anderen vinden dit leuk.
 5. voetenmiep

  voetenmiep ACTIEF LID

  Berichten:
  59
  Ontvangen Likes:
  31
  Trophy Punten:
  49
  Helemaal mee eens
   
  Rosa vindt dit leuk.
 6. Joy

  Joy KOMT OP GANG

  Berichten:
  26
  Ontvangen Likes:
  4
  Trophy Punten:
  19
  Ben het absoluut eens met Floor !
   
  Rosa vindt dit leuk.
 7. Paula Romsom

  Paula Romsom KOMT OP GANG

  Berichten:
  29
  Ontvangen Likes:
  4
  Trophy Punten:
  19
  Ik voel me geen melkkoe want ik bepaal natuurlijk nog altijd zelf wat ik ga volgen. Wel vind ik deze cursussen veel te duur, en is het inderdaad net of je niet goed genoeg bent als je de bijscholing /cursus niet gedaan hebt. Bovendien moeten we denk ik oppassen dat we niet al teveel vakgebieden gaan overlappen. Ik ben zelf sportmasseur met diverse bijscholingen zoals tapen, en schrik wel eens als ik dan zie waar een pedicure na een paar lessen ook van alles vanaf zou moeten weten. Zo zullen er ongetwijfeld ook andere beroepen zijn.
   
  Janneke Tinga en Diana Bouten vinden dit leuk.
 8. Waanders

  Waanders Pediroda Opleidingsinstituut

  Berichten:
  7
  Ontvangen Likes:
  3
  Trophy Punten:
  19
  MELKKOE of KANS...........

  Beste allemaal,

  ik ben dan zo'n aanbieder dus ik trek me de opmerking over de melkkoe wel een beetje aan. Je zult begrijpen dat ik het er ook niet mee eens ben. Ik zal uitleggen hoe het aan deze kant van de streep werkt;
  Pediroda is voor de tweede maal op rij verkozen tot meest favoriete pedicure opleider van Nederland. Om dit vast te houden doen we elke dag ons uiterste best om voor de cursisten een zo'n goed mogelijke opleiding of cursus te verzorgen.
  Maar dat is niet enige waar we ons voor inzetten.

  Als kwaliteitsopleider zijn wij ook steeds op zoek naar vernieuwing en innovatie omdat we het eens zijn met de opmerking van Amaryl hierboven dat het "DV gedoe" al te lang boven aan de opleidingen agenda staat. Uiteraard belangrijk maar we zijn toe aan iets nieuws.

  Daarbij komt ook dat we steeds meer vraag krijgen vanuit de markt naar vernieuwing en zeer zeker ook naar verbreding. De pedicurebranche is steeds meer op zoek naar informatie, kennis en kunde. We zien steeds meer echte professionals die niet meer voor de punten naar school gaan maar voor professionele ontwikkeling. Het service- en kwaliteitsniveau in de praktijken wordt steeds hoger.

  Het effect hiervan is tweeledig; jouw marktwaarde en acceptatie als professional wordt hoger maar ook de tarieven stijgen en worden steeds meer geaccepteerd.

  Een bijkomende marktontwikkeling is wel dat de verwijzers van de pedicure, de netwerkpartners van de pedicure maar ook de klanten van de pedicure steeds meer kijken naar kwaliteit en onderscheidend vermogen. Een register is daarbij een prima middel. Zorgverzekeraars eisen dat van ons (KRP) maar een vermelding in een register kan ook voor u als pedicure een super mooie marketing tool zijn. Oftewel: je kunt er in je reclame uitingen heel goed gebruik van maken.

  Juist hiermee kan de pedicure zich onderscheiden van de rest. We klagen steen en been over de "tientjes pedicure" die we als bedreiging zien maar let op: die verander je toch niet. Dus laat je omgeving zien dat jij het anders doet en op een hoog niveau werkt met bijpassend tarief. Dat is kracht en zal zich uiteindelijk uitbetalen. Nogmaals; een registervermelding is hierbij een uitstekend middel.

  Kortom; wij als opleider proberen vraag gestuurd te ondernemen. Luisteren naar onze klanten en hierop inspelen, zodat de pedicure zich verder kan ontwikkelen. Dus het gevoel van de melkkoe schaar ik onder de categorie kruideniersdenken. En dat is jammer want als je dat doet, doe je uiteindelijk jezelf heel erg te kort. Uiteraard ben ik altijd bereid om er eens stevig over van gedachten te wisselen. Dus kom naar onze pedicure cafe's of spreek me aan tijdens een beurs of opleiding. Nodig me uit tijdens een plaatselijke pedicure bijeenkomst. Ik denk heel graag met jullie mee.

  groet,
  W. Waanders
  Pediroda
   
 9. lowenthalpedicure

  lowenthalpedicure TOP LID Quiz Team

  Berichten:
  468
  Ontvangen Likes:
  256
  Trophy Punten:
  129
  mee eens!
   
 10. Mariama

  Mariama LEKKER BEZIG

  Berichten:
  16
  Ontvangen Likes:
  8
  Trophy Punten:
  29
  Ik ben mee eens met Floor. Fijn iemand dit durf te zeggen.
   
  Rosa vindt dit leuk.
 11. Dorenda

  Dorenda LEKKER BEZIG

  Berichten:
  18
  Ontvangen Likes:
  7
  Trophy Punten:
  29
  Mee eens hoor, ik vind het KPR al te ver gaan. En trouwens... pedicures onderling zouden ook eens wat collegialer mogen zijn i.p.v. elkaar continu op een weegschaaltje te leggen.

  Al die kennis zegt nog niets over je vaardigheden. Neem nou een podoloog. Hoe vaak zie ik geen verbetering of een verplaatsing van problemen door een steunzool of een op maat gemaakte schoen. Ik vraag me af welk percentage van deze hulpmiddelen nou werkelijk goed bevalt. (En zij weten het toch allemaal zo goed?)

  Volgens mij tast de podologie nog in het duister over heel veel voetproblemen. Een klant laat zich van alles wijs maken, zeker als het gewichtig klinkt dus ik kan me voorstellen dat er pedicures zijn die om die reden al die z.g. kennis op doen. Big business...

  Laten wij ons maar richten op een excellente symptoombestrijding en het dokteren aan de podoloog/podotherapeut etc. overlaten, dan zijn we al goed genoeg bezig!
   
  Rosa vindt dit leuk.
 12. voetenmiep

  voetenmiep ACTIEF LID

  Berichten:
  59
  Ontvangen Likes:
  31
  Trophy Punten:
  49
  Ook voor "symptoombestrijding"zoals je het noemt, moet je toch weten wat er speelt en hoe een klant dit beleeft en meemaakt. Toch? Ondanks dat ik ze vaak nogal duur vind (zeker in vergelijking met een paar jaar geleden), ben ik toch blij met de mogelijkheid deze kennis op te doen. En die keuze maak je zelf. Of niet.
   
  JM. Bijlsma-Vos en Rosa vinden dit leuk.
 13. Petra Nieuwenburg

  Petra Nieuwenburg LEKKER BEZIG

  Berichten:
  8
  Ontvangen Likes:
  6
  Trophy Punten:
  29
  Ik voel mij ook een MELKKOE
  Maar om een hele andere reden
  Ik heb een paar jaar in een zorginstelling gewerkt als pedicure met heel veel plezier,totdat de pedicurebehandeling in het zorgpak voor de Client kwam.wij pedicure,s kregen het aanbod om een samenwerkingsovereenkomst aan te gaan met de zorginstelling.
  Niets mis mee zou je denken,je bent tenslotte altijd verzekerd van werk genoeg.
  Helemaal waar!!!
  Maar zij mogen wel de prijs bepalen! Dit bedrag MOET zijn tussen de €25 /€35 en uiteraard! Gaan zij voor de laagste prijs.schandalig! Zij krijgen proffesionele pedicures die schandalig laag worden betaald
  Ik had de PG cliënten
  Cliënten die met liefde hebt behandeld
  Totdat ik lichamelijke klachten kreeg.
  Want ruimte voor een praktijk is er niet.( deze had ik wel in het verleden totdat ze gingen verbouwen dus hadden ze mijn praktijk nodig om een extra kamer te bouwen,ik moest maar gaan behandelen op de kamers)
  Voor het geweldige! bedrag dat ik hiermee verdiende moest ik
  Cliënten ophalen uit de huiskamers,overhalen/geruststellen om mee te gaan,steunkousen uittrekken, in een onnatuurlijke houding de behandeling doen, omdat de cliënten of in een rolstoel of op een gewone stoel zitten.en zo kan ik nog wel even doorgaan.
  Dus ja in dit geval voel ik mij zeker een MELKKOE
   
 14. Dorenda

  Dorenda LEKKER BEZIG

  Berichten:
  18
  Ontvangen Likes:
  7
  Trophy Punten:
  29
  Om goed naar je klanten te luisteren hoef je geen cursussen te volgen. In de eerste plaats moet je toch die likdoorn goed kunnen verwijderen (die de podoloog niet heeft kunnen voorkomen).
   
  voetenmiep vindt dit leuk.
 15. voetenmiep

  voetenmiep ACTIEF LID

  Berichten:
  59
  Ontvangen Likes:
  31
  Trophy Punten:
  49
  Ik ben onlangs nog een paar weken uit de running geweest en heb al mijn klanten behouden. Prijs zegt niet alles. En iemand die weg wil, gaat toch wel. En iemand die tevreden is, blijft. Als dit niet het werk is wat je leuk vindt, zoek dan andere mogelijkheden. Dan zul je je in ieder geval beter voelen.
   
 16. Janneke Tinga

  Janneke Tinga LEKKER BEZIG

  Berichten:
  21
  Ontvangen Likes:
  8
  Trophy Punten:
  29
  Ben zelf ook sportmasseur en loop dus ook tegen de overlappende zaken aan.
   
 17. Janneke Tinga

  Janneke Tinga LEKKER BEZIG

  Berichten:
  21
  Ontvangen Likes:
  8
  Trophy Punten:
  29
   
 18. JM. Bijlsma-Vos

  JM. Bijlsma-Vos ACTIEF LID

  Berichten:
  155
  Ontvangen Likes:
  54
  Trophy Punten:
  99
  Ik voel mij goed bij het volgen van cursussen.
  Ben net begonnen met de sport opleiding, Ik weet nu al dat ik het geld er niet uithaal, maar met de opgedane kennis kan ik vast ook de andere cliënten van dienst zijn
   
 19. Janneke Tinga

  Janneke Tinga LEKKER BEZIG

  Berichten:
  21
  Ontvangen Likes:
  8
  Trophy Punten:
  29
  Als je de tijd hebt, het geld etc. dan miet je natuurlijk lekker doen wat goed voelt.
  Ik ben alleen bang dat op een gegeven ogenblik de keuze niet meer aan jezelf is maar dat het wordt opgelegd en dan begin ik mij zeker een melkkoe te voelen!
  Het word vaak ook zo gebracht dat als je niet mee doet je de boot zilt missen en dan wordt het wel bijna een verplichting!
  Want wanneer stopt het?
  Goede opleiding en bijscholing helemaal goed maar overdrijven is ook een vak en daar leven veel opleidingsbedrijven mi van!
   
  marietje 2010 vindt dit leuk.
 20. Pedicure Anneke Schipper

  Pedicure Anneke Schipper LEKKER BEZIG

  Berichten:
  38
  Ontvangen Likes:
  23
  Trophy Punten:
  34
  Ik voel me geen melkkoe. En dat zou jij niet moeten willen, Floor. Ik kies een cursus of opleiding die bij mij en mijn cliënten past. Tevens houd ik in het oog wat een goede aanvulling is voor mijn praktijk om eventueel nieuwe cliënten te mogen verwelkomen. De cliënt die niet bij mij past én die wil dat ik voor hem/haar op de "knieën" ga, mag naar een collega gaan. Het KRP vind ik een goed systeem. (Toekomstige) cliënten kunnen zien wie er bij hem/haar in de buurt voldoende gekwalificeerd is om zijn/haar voeten te behandelen/verzorgen. Ook jij als pedicure kan zien wie er bij jou in de buurt voldoende gekwalificeerd is voor het geval je cliënten over moet dragen aan een collega in tijden van vakantie, ziekte en meer. Jij, als mens/als pedicure bepaalt wat bij jou past, bij je cliënten, bij je praktijk. Er zijn volop cursussen en opleidingen, maar alleen jij maakt de keuze met op het netvlies dat je kwaliteit, hygiëne en veiligheid wilt bieden én daar de juiste opleider bij zoekt.
   

Deel Deze Pagina


Partners van dePedicure.nl: