Column Nanda: Promoten via Facebook

 1. Nanda van Spijker

  Nanda van Spijker KOMT OP GANG

  Berichten:
  4
  Ontvangen Likes:
  2
  Trophy Punten:
  19
  Mijn vader is niet zo van Facebook, het geeft hem een gevoel van onbehagen en dat iedereen dan kan zien wat je doet en wat je bezielt. Maar hij geeft mij nu toch wel te kennen dat Facebook effect heeft, en dat het mij eigenlijk ook wel verrast. Een paar Vechtdal-roze teennagels met een beetje fantasie leuk gepimpt en gedeeld op Facebook leverde me binnen enkele dagen 4600 (!)) kijkers op. Of me dat wat oplevert, geen idee. Maar ik ben wel gezien.

  Want het was toch wel die ene klant die praktijk-technisch gezien niet echt tot mijn ‘werkgebied’ behoort (lees: ruim 21 kilometer = een half uur rijden) die bij mij in de stoel terecht kwam. Mijn werk was opgevallen door de topics met eigen afbeeldingen die ze al een paar keer voorbij had zien komen. En haar nieuwsgierigheid was gewekt.

  Haar pedicure deed niet aan opbouw met gelnagels en haar mycosenagels hadden inmiddels alle middelen al gezien; van tincturen tot laseren. Niets had echt effect bij haar en ik vertelde dat ze mijn optie ook als een lapmiddel moest zien. Dat vond zij geen probleem, dat begreep zij ook wel na mijn uitleg op de website; nu zagen haar nagels er tenminste zomers uit. Dat was haar de kilometers wel waard. En die warme doeken waren ook erg aangenaam, ondanks de zomerse temperaturen buiten.

  Een pubermeisje met enkele mycosenagels had datzelfde traject doorlopen en was bekend met LCN bouwgel, maar ook die nagels waren nog niet optimaal. Zeker niet om daarmee rond te lopen op een Franse camping waar een jong meisje toch gevoelig is voor de meningen van medeadolescenten, en ze was een beetje huiverig geworden omdat het aanbrengen van de gel ook de gezonde nagel beschadigd.

  Ik vertelde haar dat wanneer ze toch met nagellak in de weer ging, dat de reparatie gerust mee mocht worden genomen met haar favoriete kleur. Dat het dan niet nodig was om alle nagels met gel te behandelen. Wel belangrijk om de nagellak regelmatig te verwijderen, nagels ontsmetten (= tevens controleren) en weer nieuwe lak aanbrengen. Dan is de kans op oppervlakkige schimmel ook kleiner.

  Verbazing ontstond toen ik al het aangedane nagelweefsel verwijderde om er daarna een prachtige nieuwe orthesenagel op te maken. Dat was de vorige keer niet gebeurd, vertelde het meisje. Toen was de bouwgel over de nagel heen geplaatst met de mycose er nog onder. Zonde, want wanneer je alles weghaalt geeft dat meteen ook ruimte om het nagelbed goed te reinigen en te ontsmetten. De nagel zit tenslotte toch al los.

  Niet dat dat het probleem oplost, het groeien van de schimmel wordt dan wel enigszins verstoort en hopelijk vertraagd. Wanneer je dan in gesprek komt met de persoon, dan blijkt een schimmelnagel toch heel veel onzekerheid te veroorzaken En dat men goed op de hoogte is wordt wel duidelijk wanneer ik uitleg waar men rekening mee dient te houden in verband met herbesmetting etcetera. Alles is immers al uitgeprobeerd en alle spullen zijn in huis. Dan is een gelnagel toch een mooie tijdelijke oplossing. Of een mooie aanvulling op de zomer met een paar vrolijke voeten die zijn gestyled met gekleurde gel/gellack.

  Ik vraag meestal of ik een foto mag maken van het resultaat. En eigenlijk zeggen ze nooit nee, zeker niet wanneer ik een klein fotostudiootje creëer op de behandelstoel door middel van een witte doek die ik onder de voeten en over de kniesteun leg. Een grappig detail over de voeten drapeer - gekocht bij de Action - en mijn favoriete canva.com gebruik om de foto’s mooi in detail te brengen. Nooit met naam, wel uitleg van de behandeling of nevenactiviteit.

  Vervolgens plaats ik deze zo af en toe op een aantal vraag&aanbod-pagina’s in mijn omgeving. Mijn vader ziet wat ik doe en begint te begrijpen hoe het werkt. Het is mond-tot-mond-reclame, maar dan digitaal. En uiteindelijk is het de eigenaar van de voeten die blij is met een tijdelijk nieuw paar zomerse voeten. Want wat is een mooier compliment dan dat een klant tegen je zegt: “Wat mooi! Ik herken mijn eigen voeten niet meer.” Het levert me een goed gevoel op, en ondertussen toch nog drie nieuwe afspraken mogen inboeken.

  Hoe ik aan deze kennis kom en hoe je het beste uit je smartphone kunt halen? Vanaf half augustus begint de www.presenteerjezelfchallenge.nl, dit is een gratis challenge waarbij uitgelegd wordt hoe je het maximale uit jezelf kunt halen en je praktijk digitaal kunt presenteren, met eigen gemaakt materiaal. Vind jij het ook leuk om je bedrijf op Facebook te presenteren?

  gelnagels.jpg Untitled design (9).jpg
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 2 aug 2016
  Stap2 voetzorg en willeke willemsen vinden dit leuk.
 2. Liana Tieland

  Liana Tieland Moderator vraagbaak Vraagbaak Team ProVoet Poule

  Berichten:
  744
  Ontvangen Likes:
  541
  Trophy Punten:
  155
  @Nanda van Spijker misschien kun je de titel nog even wijzigen in 'promoten via facebook' ?
  Immers: reclameren betekent 'bezwaar maken' :huh: en dat is natuurlijk niet wat je bedoelt! ;)
   
  Nienke en Tjetske vinden dit leuk.
 3. Steel Magnolia

  Steel Magnolia KOMT OP GANG

  Berichten:
  9
  Ontvangen Likes:
  4
  Trophy Punten:
  19
  beste Nanda, wat een ontzettend goed verhaal. Mag ik vragen waarmee je werkt? (waarmee maak je deze orthese??) Je verhaal is eigenlijk heel simpel maar wel ontzettend leuk. En trouwens prachtige voetjes heb je gemaakt! Compliment!
   
 4. Nanda van Spijker

  Nanda van Spijker KOMT OP GANG

  Berichten:
  4
  Ontvangen Likes:
  2
  Trophy Punten:
  19
  ... goed dat je dat hebt gezien.. ik heb er inderdaad niet zo bedoeld.. tis al aangepast zie ik
   
 5. Nanda van Spijker

  Nanda van Spijker KOMT OP GANG

  Berichten:
  4
  Ontvangen Likes:
  2
  Trophy Punten:
  19
  Ik werk met LCN en deze voeten zijn bewerkt met gellak en dat zou ik ook over een opbouwgel van LCN kunnen zetten.

  Dank voor je reactie,
  Groet Nanda
   
 6. Steel Magnolia

  Steel Magnolia KOMT OP GANG

  Berichten:
  9
  Ontvangen Likes:
  4
  Trophy Punten:
  19
  ok, ik ga mij eens orienteren! dank je wel
   
  Nanda van Spijker vindt dit leuk.
 7. Yvonne B.

  Yvonne B. LEKKER BEZIG

  Berichten:
  113
  Ontvangen Likes:
  21
  Trophy Punten:
  44
  Leuk artikel, Nanda. Ik kende je stijl van fotograferen al en word heel erg gemotiveerd en geïnspireerd door je enthousiasme en de simpele middelen waarmee je iets aantrekkelijks neerzet.
   
  Nanda van Spijker en lowenthalpedicure vinden dit leuk.
 8. Astrids voetzorg

  Astrids voetzorg LEKKER BEZIG

  Berichten:
  15
  Ontvangen Likes:
  7
  Trophy Punten:
  29
  Hoi Nanda, Inderdaad je valt op ... erg leuk allemaal .. mij inmiddels ook ingeschreven voor de presenteer jezelf challenge ;) ik ben benieuwd ... ben druk opbouwende en met mijn website ... dus bedankt voor alle tips :top:
   
  Nanda van Spijker vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina


Partners van dePedicure.nl: