Column Nanda: Contact met de huisarts

 1. Spijker van Nanda

  Spijker van Nanda ACTIEF LID

  Berichten:
  72
  Ontvangen Likes:
  88
  Trophy Punten:
  79
  Ik ben al een tijdje aan het schrijven over wat je met samenwerking kunt bereiken en ik kan stellen dat ik samen met een collega - namens alle pedicure-collega’s - een ultiem doel heb bereikt; namelijk het contact mogen realiseren met de huisartsen in ons dorp. In de vorm van een gesprek onderbouwd met een powerpointpresentatie.

  Vanuit de opleiding wordt gestimuleerd om aan de weg te timmeren. Door onder andere je voortgang tijdens de opleiding te informeren bij zorgdisciplines. Dat deed ik dan ook braaf. Iedere afgewerkte examenstap werd netjes vergezeld met een brief naar de huisartsenpraktijk.

  Op een zeker moment sloeg de twijfel toe, want wanneer weet je zeker dat ze het schrijven ook daadwerkelijk lezen, en hoe kijkt de huisarts tegen de pedicure aan? Dus na het behalen van mijn medisch pedicurediploma bedacht ik mij; misschien is het een idee om mezelf te presenteren in de praktijk?

  Ik kwam er al gauw achter dat dat niet zo eenvoudig bleek te zijn. In je eentje je vak promoten is best moeilijk. Het komt dan over alsof je commercieel bezig bent, wat niet mijn bedoeling was. Ons vak moet uit het verdomhoekje. De pedicure mag nu onderhand wel worden gezien als een volwassen beroep, en niet langer als ondergeschoven kindje. Dus na de verstuurde mail naar de zorg met de presentatie-vraag - waarbij ik bot ving - in gesprek gekomen met mijn dorps-collega, die toen in de pen is geklommen met het zelfde verzoek.

  Het contact met mijn collega’s in het dorp is goed. En ik was blij met de collega - die ook het nut inzag om ons beroep te verhelderen bij de huisartsen. Wat doen wij, wat mogen wij en waar kunnen we elkaar helpen? In overleg met de andere pedicures in het dorp besloten om een gesprek aan te vragen met ons tweeën, als vertegenwoordigers van alle pedicures. En dat idee sloeg aan bij de huisartsen. We mochten ons beroep uitleggen.

  Zo gezegd, zo gedaan. De powerpoint-presentatie met al mijn fotomateriaal en uitleg was klaar om gepresenteerd te worden. Met collega-pedicure de laatste dingetjes nog doorgenomen en toen was het zover. Hoe zou het gaan? Wat zouden de huisartsen ervan vinden en komt onze boodschap over? We hadden voor ogen om duidelijk en professioneel over te komen. En we dachten dat tien minuten lang genoeg moest zijn om kort en bondig onze boodschap over te brengen. Grote stappen, snel thuis.

  Die tien minuten werden een uur. Een uur waarin wij als pedicures als vanzelf elkaar aanvulden in het gesprek naar de artsen toe. Een uur waarin de artsen ons vragen stelden. Vragen; niet om ons uit te horen, maar uit belangstelling en waardering. Een uur lang prettig en informatief gesproken te hebben met mensen die net als wij een hart voor de zorg hebben. Mensen voort willen helpen. Met als kers op de taart – de arts die nog even snel terug kwam om ons te bedanken voor de waardevolle informatie.

  Samenwerken in de zorg door elkaar aan te vullen. Doorverwijzen en overleggen. Meer draagvlak creëren en begrip. Een folder mogen maken voor de huisartsenpraktijk waarop alle pedicures staan en waar de cliënt uit kan kiezen. Ons doel bereikt. Door samenwerking werd een mooi resultaat geboren. Een vreugdedansje waard!

  Groetjes Nanda

  nanda.jpg
   
 2. Admela Akkermans

  Admela Akkermans ACTIEF LID

  Berichten:
  78
  Ontvangen Likes:
  47
  Trophy Punten:
  59
  Goed gedaan Nanda!!
   
 3. Podoscoop.nl

  Podoscoop.nl LEKKER BEZIG Groothandel

  Berichten:
  30
  Ontvangen Likes:
  21
  Trophy Punten:
  34
  Dat zijn tenminste positieve berichten, super gedaan.
  Hopelijk vind dit navolging
   
 4. Margreet van de Wetering

  Margreet van de Wetering KOMT OP GANG

  Berichten:
  4
  Ontvangen Likes:
  1
  Trophy Punten:
  19
  Goed verwoord Nanda! Zo zie je maar; aanhouder wint.
   
 5. willeke willemsen

  willeke willemsen LEKKER BEZIG

  Berichten:
  16
  Ontvangen Likes:
  18
  Trophy Punten:
  29
  Kijk, dit is nu één van die kwaliteiten waar je een vakvrouw met een goede ondernemersgeest aan herkend. Mijn complimenten!!!!!
   
 6. Tootoehiel

  Tootoehiel KOMT OP GANG

  Berichten:
  2
  Ontvangen Likes:
  0
  Trophy Punten:
  17
  Wat een goed idee om via een presentatie uit te leggen aan huisartsen wat een pedicure in de zorgverlening kan betekenen. En wat ben jij fantastisch bezig! Ik lees je column altijd met veel plezier en hoop nog veel van je te horen!
   

Deel Deze Pagina


Partners van dePedicure.nl: