Column Nanda: Dag van de pedicure

 1. Spijker van Nanda

  Spijker van Nanda ACTIEF LID

  Berichten:
  72
  Ontvangen Likes:
  88
  Trophy Punten:
  79
  Hoe snel kan een facebook-gedachte realiteit worden? Snel, dat bleek wel nadat pedicure Astrid Antonides haar vraag op de besloten facebookpagina Pedizorg Nederland had geplaatst. “Bestaat de Dag van de Pedicure en is het leuk om hier iets mee te doen?” Reacties volgden al snel. Ieder met zijn eigen mening, veelal positief. Met een enkele vraagteken. Het leek mij een mooie gedachte, dat heeft mij aan het denken gezet en ’s avonds aan de groep gevraagd; Wie is hier voor? Met deze vraag is een zaadje geplant, zal deze aanslaan?

  Ik vond het best een enge vraag, want er zijn natuurlijk ook meningen die er haaks op staan en veelal werd ook de vraag gesteld; Waarom, want de Week van de Pedicure bestaat toch al? Provoet organiseert ieder jaar in (23 t/m 29 ‘16) mei de voetenweek, waar ons werk centraal staat naar de consument toe. Bewustwording en vooral de kwalitatieve zorg wordt in die week gepromoot, vorig jaar de kindervoeten, dit jaar 'Bedank je voeten'. Het zegt alleen niets over de persoon achter de voeten; de pedicure.

  Wij zitten overal; zelfstandig met praktijk aan huis, in verzorgingstehuizen, bij ziekenhuizen, ondergebracht bij podotherapeuten, praktijk huisartsen en vaak onderweg, maar in ieder geval buiten beeld. We zijn overal te vinden, maar horen nergens bij. Terwijl de zorg aan voeten ontzettend belangrijk is en daarmee ook de verrichtingen van de pedicure, want die voert tenslotte het werk uit; signaleert, gaat preventief te werk en onderneemt actie = Zorgt. Bij de één worden we op handen gedragen en bij de ander een ondergeschoven kindje. Ons vak&kennis is heel breed en vaak worden we onderschat in ons doen en kunnen.

  Dus hoe mooi zou het zijn dat de Dag van de Pedicure wordt aangegrepen door de huisarts die zich daarvan bewust is? Of de zorginstelling die inziet hoe dat stukje persoonlijk contact met de bewoner net die extra glans op haar/zijn dag brengt? Of die paar voeten die doorgestuurd worden na ontdekking van het verliezen van gevoelszin en van nu af aan in de gaten wordt gehouden door het voetenteam? Of de kinderen die van een klein stukje ouderlijke zorg verlost worden door het oog van de voetverzorg(st)er? Simpelweg door er te zijn. Een oor te bieden. De voetzorg ter hand nemen die verder gaat dan het onderstel. Het totaalplaatje van beneden uit naar boven toe.

  De vraag werd positief ontvangen en er rolde al snel een actie uit voort. Pedicure Thalita Kommer had al snel een evenement aangemaakt en na heen-en-weer-overleg met betrokken leden is besloten dat op 10 mei 2016 de Dag van de Pedicure gaat worden. Gewoon om eens te kijken wat er gebeurt. Mocht dit enige voeten in de aarde krijgen, dan komt er een vervolg op iedere tweede dinsdag in mei. Er is voor alles en iedereen een speciale dag, en nu ook voor de pedicure.

  Bij een idee, hoort ook een actie; vind je het leuk om te helpen deze dag onder de aandacht te brengen, doe dan het volgende: Download de app van 3FM en geef deze dag en datum door aan Chiel Beelen op de vooravond van 10 mei (maak een reminder op je smartphone of schrijf dit in je agenda). Als dj van deze zender promoot hij iedere keer een speciale dag van de... Klik hier en deel het aangemaakte evenement op facebook en plaats een week van te voren de afbeelding van de pedicuredag op je profiel van je (pedicure-)facebookpagina en/of website. Breng je collega’s op de hoogte en als je andere mediakanalen kent/weet, gebruik deze. (De gebruikte pedicure namen zijn geplaatst met toestemming van de genoemde personen).

  Het zaadje is geplant, eens zien wat voor mooie bloem hieruit gaat groeien. Groet Pedicure 12802785_10208555126217065_2114254751812411756_n.jpg Nanda van Spijker
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 18 apr 2016
  Nienke, Annemiek, natascha verbij en 2 anderen vinden dit leuk.
 2. Pam Heemskerk

  Pam Heemskerk TOP LID Regiodagen Team

  Berichten:
  247
  Ontvangen Likes:
  102
  Trophy Punten:
  130
  @Nanda
  chapeau .. wat kan jij een gedachte mooi overbrengen ... mooi stukje. Een zaadje is geplant. Wie weet ...
   
  josepe vindt dit leuk.
 3. Inge Charlotte

  Inge Charlotte LEKKER BEZIG

  Berichten:
  87
  Ontvangen Likes:
  7
  Trophy Punten:
  44
  Heb hier nog wel wat kanttekeningen bij. De Week van de pedicure is volgens ProVoet van 23 tot en met 29 mei en het thema is niet de preventie van risicovoeten maar `Bedank je voeten`.
   
 4. Spijker van Nanda

  Spijker van Nanda ACTIEF LID

  Berichten:
  72
  Ontvangen Likes:
  88
  Trophy Punten:
  79
  klopt, ten tijde van schrijven was het thema nog niet bekend maar werd er wel over gesproken, dank voor je aanpassing. ik ben het vergeten... en ik zie zojuist dat ik bij provoet van 2015 de datum heb overgenomen.. google is dus niet altijd te vertrouwen. mijn excuus
   
 5. Eclips

  Eclips ACTIEF LID

  Berichten:
  86
  Ontvangen Likes:
  20
  Trophy Punten:
  45
  Ik zie dat in 2017 voor 9 mei is gekozen. Dat lijkt mij verwarrend. IMG_2786.JPG Ik ben eigenlijk wel benieuwd of deze dag blijft, en zo ja welke dag wordt het in 2018?
   

Deel Deze Pagina


Partners van dePedicure.nl: