Recensie A4 scanner

 1. Igna Breedeveld

  Igna Breedeveld Medewerker Vraagbaak Vraagbaak Team ProVoet Poule

  Berichten:
  902
  Ontvangen Likes:
  630
  Trophy Punten:
  154
  A4 scanner van Podoscoop

  Sinds een klein jaar verkoopt Podoscoop een A4 scanner. Deze 5 kg wegende draagbare scanner is volgens de leverancier bruikbaar voor ambulant gebruik.

  De A4 scanner werkt zeer gebruikersvriendelijk. Nadat de scanner is aangesloten op de computer kan op eenvoudige wijze de voet worden gescand. Hierbij kan gebruik worden gemaakt van bijvoorbeeld IrfanView. Gebruikers van Podofile en Melissa kunnen de scanner integreren in het programma en de afbeeldingen direct in het programma plaatsen.
  Scanner A4 2.jpg


  De scanner ligt laag op de grond. Dit heeft als voordeel dat de cliënt geen hoge opstap hoeft te maken maar als pedicure moet je – net als bij het maken van statische blauwdrukken – op je knieën gaan zitten om bepaalde handelingen uit te voeren.

  Het scannen van de voeten gaat per voet. Door de scanner twee minuten voor te bereiden, wordt voorkomen dat de cliënt onnodig lang op de scanner moet staan.


  Scan2.jpg

  Het scannen van de voet neemt weinig tijd in beslag. Het is handig om van te voren plantair ter hoogte van de CM1, CM5, mal. medialis en mal. lateralis een klein streepje op de voet te plaatsen. Deze streepjes kunnen gebruikt worden om de voetstand te berekenen.
  Voor het scannen van de tweede voet kan de cliënt zich omdraaien of kan de pedicure de scanner draaien. Beiden vergen een handeling die vergelijkbaar is met het maken van een statische blauwdruk.
  Als de cliënt is gedraaid zal de scan ondersteboven op het beeldscherm te zien zijn. Dit is eenvoudig te veranderen. Ter verduidelijking om welke voet het gaat kan er een kenmerk bij de RV worden geplaatst.

  Scan 1.jpg


  De A4 scanner heeft geen beugel waar de cliënt zich aan kan vasthouden. Het is derhalve te adviseren om bij cliënten die minder stabiel zijn, zorg te dragen voor een steunpunt.

  Het beeldresultaat van de scans is prima. Als de scanner is geplaatst onder (of in de buurt van) een lichtbron, kan deze worden uitgedaan voordat de voeten worden gescand. Dit komt de beeldvorming ten goede.  Doordat het gebruik van de A4 scanner zo makkelijk is en de uitstraling professioneel (cliënten vinden het zeer interessant) ben ik wel enthousiast geworden over het scannen van de voeten.

  Een scanner vervangt niet het blauwdrukraam. Om een realistisch beeld te krijgen van de afwikkeling zullen er naast het scannen dynamische blauwdrukken moeten worden gemaakt.

  Ik werk zelf niet ambulant dus ik kan geen objectief oordeel geven of de scanner ook handig is bij ambulante werkzaamheden. Naast de scanner zal de ambulant pedicure ook een laptop moeten meenemen. Ik kan mij voorstellen dat een ambulant pedicure niet bij iedere behandeling de scanner en haar laptop mee zal kunnen nemen.
  De A4 scanner is niet alleen geschikt voor ambulant gebruik. Ook in een praktijk misstaat dit kleine broertje van de A3 scanner niet. Deze A4 scanner is zeker geschikt voor pedicures die voor een overzienbaar bedrag graag een scanner in hun praktijk willen.

  De scanner kan ook worden gebruikt voor het maken van druk verleggende zolen en speciaal gemaakte teenslippers met aangepaste druk verleggende zolen. Het betreft hier geen corrigerende zolen. Voor meer informatie hierover kunt u terecht bij Insole Plus.

  Overall ben ik enthousiast over de A4 scanner. Het scannen van de voeten is een eenvoudige handeling die weinig tijd in beslag neemt. Cliënten vinden het professioneel en interessant om hun voeten zo te zien. Aan de hand van de scans kan ik duidelijk aantonen waar eventuele problemen zich bevinden. Indien nodig kunnen de scans worden doorgestuurd naar andere disciplines.

  Qua gebruik krijgt deze A4 scanner van mij 5 sterren.
   
  Liana Tieland en Juliette vinden dit leuk.
 2. Podoscoop.nl

  Podoscoop.nl LEKKER BEZIG Groothandel

  Berichten:
  30
  Ontvangen Likes:
  21
  Trophy Punten:
  34
  Igna hartelijk dank voor je inbreng en het testen van onze scanner Type A4
  Is altijd weer leuk om te zien dat de 5 sterren wederom zijn behaald bij depedicure.nl
  Voor evt. belangstellende al onze producten zijn te zien en te testen bij Footels in Weert
  waar wij dan aanwezig zijn www.footels.nl
   
  Igna Breedeveld vindt dit leuk.
 3. Podoscoop.nl

  Podoscoop.nl LEKKER BEZIG Groothandel

  Berichten:
  30
  Ontvangen Likes:
  21
  Trophy Punten:
  34
  Dit wordt gehouden op 27 en 28 december 2015 zie hun website
   

Deel Deze Pagina


Partners van dePedicure.nl: