Recensie A3 scanner Podoscoop: II*****

 1. Juliette

  Juliette Coördinator Admin Team Admin Team Vraagbaak Team ProVoet Poule

  Berichten:
  1.376
  Ontvangen Likes:
  592
  Trophy Punten:
  154
  Recensie A3 voetscanner Podoscoop II*****

  In juni kreeg ik via een collega het bericht dat ik de A3 podoscanner van Podoscoop.nl mocht testen voor een recensie op dePedicure.nl. Heel erg leuk natuurlijk, tot nu toe had ik alleen nog maar met een blauwdrukraam gewerkt dus ik was erg benieuwd welke mogelijkheden de A-3 scanner had. Eerst maar eens de informatie op de site bekeken.

  Informatie www.podoscoop.nl:

  De voetscanner Type A3 wordt gebruikt door o.a. de podotherapeut , podoloog en pedicure.
  De digitale voetscanner maakt een scan van het plantair voetoppervlak.
  Geen geknoei meer met blauwdrukken, nu alles digitaal, alles in uw eigen progammatuur.

  De scanners zijn getest op diverse softwareprogrammas’s zoals Podofile, Melissa en PCCD maar werken ook met andere programma’s.

  Afmetingen van de scanner: L 61cm/ B 43cm/ H 9cm

  -Standaard 150 dpi, tot 1600 dpi mogelijk
  -Gewicht scanner 15 kg
  -Afmetingen van de glasplaat: L 61cm/ B 43 cm
  -12 mm dik (Gehard glas)
  -180 kg belasting. (Getest tot 225 kg)
  -Beschermdeksel
  -Extra USB snoer van 5 mtr
  -Usb stick met installatie programma en instructie

  Een uitkomst om uw klanten zich optimaal te laten stabiliseren is de houder met beugel.
  Er zijn dan geen beugels aan de muur nodig waardoor u de voetscanner overal vrij kunt plaatsen in uw bedrijf. Ook is het plaatsen van uw logo mogelijk aan zowel de voor- als achterzijde.

  [​IMG]


  Plaatsing scanner

  Een afspraak was snel gemaakt en begin juni kwam dhr Wijntjes van Podoscoop de scanner plaatsen in mijn praktijk. Heel prettig want ik kreeg meteen een uitgebreide instructie en natuurlijk werden mijn eigen voeten als eerste gescand. De scanner werd met bijbehorende beugel geplaatst, dit heeft als voordeel dat je geen beugels aan de muur hoeft te maken en als je de scanner eens mee wilt nemen naar bv een demonstratie, ladies-night oid kunnen de mensen er altijd veilig en stabiel opstaan. Op deze beugel kun je eventeeel je logo laten plaatsen.Ik werk met PodoFile en kreeg meteen uitleg hoe dit in combinatie met de scanner werkt.


  Aan de slag

  Het scannen van de voeten gaat bijzonder gemakkelijk en snel. De cliënt gaat in het midden van de scanner staan en kan zich vasthouden aan de beugel. In PodoFile klik je op het tabblad scanner en vervolgens op het scan logo en de scan wordt gemaakt. Dit duurt slechts een paar seconden. Je kunt de scan meteen bekijken in podofile, je ziet onmiddellijk waar de drukpunten zitten, het beeld is haarscherp. Ook eelt, likdoorns en kloven zijn heel duidelijk zichtbaar op de scan. Natuurlijk ook ideaal om te testen of een orthese goed zijn werk doet.


  Bewerken van de scan

  In PodoFile ( en ook in andere softwareprogramma’s of via Paint) kun je de scan vervolgens bewerken. Met de liniaalfunctie meet je nauwkeurig de lengte en breeddte van de voeten. Je kunt ook hoeken opmeten, tekst invoeren, lijnen en polylijnen zetten, krabbels en kleuren toevoegen, kortom er zijn eindeloos veel mogelijkheden.  foto 1 juliette recensie.jpg


  Wat kun je er nog meer mee?

  Van de heer Wijntjes kreeg ik ook informatie over Insole+, een bedrijf waar pedicures comfort en drukverlagende zooltjes kunnen laten maken voor hun cliënten. Dit gaat dan via het insturen van een blauwdruk of scan en een anamneseformulier. Hierover heb ik een recensie geschreven, die vind je hier:

  http://www.depedicure.nl/index.php?threads/1993/

  Ik besloot de workshop te gaan volgen om meer kennis over het werken met de scanner te krijgen en om te kijken of een samenwerking met Insole+ ook iets voor mij zou kunnen zijn. Tijdens deze workshop heb ik nog een aantal nuttige tips gehad. Waar ik tegenaanliep was dat ik geen nauwkeurige metingen van de valgus/varus/planus en excavatus kon doen omdat ik de streepjes miste die je altijd op de blauwdruk zet. Als je dit wilt uitrekenen op de scan plaats je een stift loodrecht op de CM 1 en 5 en mediale en laterale enkel. Vervolgens zet je een streepje met de stift onder de voet zodat je alles goed op kunt meten.Superhandig!


  foto 2 juliette recensie.jpg


  (Deze cliënt heeft een beenlengteverschil agv 2 mislukte knie-operaties, duidelijk zichtbaar op de scan.)


  In de praktijk

  Inmiddels heb ik al van heel veel cliënten een scan gemaakt en toegevoegd aan het dossier. Heel prettig om niet meer de blauwdrukken stuk voor stuk in te scannnen. Een voordeel is ook dat je niet meer op je knieën hoeft te liggen bij het maken van blauwdrukken maar deze rustig achteraf op je computer kunt bewerken.

  Het is ook weer een stukje professionalisering, iets waar ik heel bewust voor kies in mijn praktijk. Ik vind de A3 voetscanner een heel gebruikersvriendelijk apparaat dat zeker toegevoegde waarde heeft voor de professionele pedicurepraktijk. De scanner krijgt van mij daarom 5 sterren.


  Informatie: www.podoscoop.nl
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 30 sep 2015
 2. Rosa

  Rosa TOP LID

  Berichten:
  337
  Ontvangen Likes:
  129
  Trophy Punten:
  129
  Ik begrijp dat dit niet geschikt is voor een ambulante pedicure!
   
 3. Juliette

  Juliette Coördinator Admin Team Admin Team Vraagbaak Team ProVoet Poule

  Berichten:
  1.376
  Ontvangen Likes:
  592
  Trophy Punten:
  154
  Er is ook een kleinere A4 scanner. Deze wordt op dit moment ook getest voor een recensie.
   
  Annet de Jong vindt dit leuk.
 4. Eva2

  Eva2 TOP LID

  Berichten:
  372
  Ontvangen Likes:
  286
  Trophy Punten:
  129
  Wauw! Fantastisch mooi product en goed verwoord, nu wil je hem zeker niet meer missen @Juliette ;)
   
  Juliette vindt dit leuk.
 5. Moniek

  Moniek Guest

  Volgende week wordt deze recensie meegenomen in de nieuwsbrief! :)
   
  Annet de Jong vindt dit leuk.
 6. Ingrid Lasschuit

  Ingrid Lasschuit ACTIEF LID

  Berichten:
  117
  Ontvangen Likes:
  61
  Trophy Punten:
  79
  He Juliette, Waar ik nog even aan zat te denken, is er niet een folie op te leggen waar je op zou kunnen tekenen en waar je doorheen kan scannen of een soort stift waarmee je veilig op de glasplaat zou kunnen tekenen en het dan afwissen? Dat tekenen op de voet is ook zowat. Of kom je dan in de problemen met het meten doordat je het niet op witte achtergrond kan zetten?
   
 7. Juliette

  Juliette Coördinator Admin Team Admin Team Vraagbaak Team ProVoet Poule

  Berichten:
  1.376
  Ontvangen Likes:
  592
  Trophy Punten:
  154
  Hoi Ingrid, dat kan wel, maar als je de scan instuurt om zolen of slippers te laten maken moet je hem witmaken en dan zie je het niet meer. Maar als het voor je eigen beoordeling is kun je bv ook een paar spateltjes ( of koffieroerstaafjes) op de markeerpunten leggen.
   
  Laatst bewerkt: 29 sep 2015
  Ingrid Lasschuit vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina


Partners van dePedicure.nl: